Право на отказ

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от стока, закупена от разстояние или извън търговския обект, в срок не по-късно от 14 дни от датата на получаване на стоката.

В този случай, фирма Програма ЕООД трябва да възстанови на потребителя в пълен размер заплатената от него цена на стоката, в срок не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от ЗЗП.

В случай, че плащането е било извършено чрез паричен превод при получаване на пратката от куриерската фирма, сумите се възстановяват по банкова сметка, посочена от клиента.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 14 дни.

Потребителят е длъжен да съхранява получената от Програма ЕООД стока, нейното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ЗЗП. За да бъде върната обратно закупената стока, задължително условие е тя да бъде в изряден търговски вид, без да е използвана и без да е нарушена целостта на опаковката ѝ. При връщане на закупена стока, транспортните разходи са за сметка на потребителя и не се възстановяват. Стоката трябва да отговаря на вида, в който е получена от потребителя. Съгласно ЗЗП, на връщане и отказ не подлежи стока, която не отговаря на тези условия. ПРОГРАМА ЕООД има право да откаже връщането на стока, съобразно действащото законодателство.

Рекламации се приемат по електронна поща или друг удобен за клиента начин. Програма ЕООД си запазва правото да не уважи рекламацията на клиента, ако констатира, че посочените причини за нея са неоснователни или са следствие от неправилна употреба от страна на клиента. Програма ЕООД трябва да уведоми клиента за становището си на посочения от него телефон или имейл адрес.

Адрес за връщане, рекламация и кореспонденция: гр. Пловдив, ул. Христо Ясенов 3, Програма ЕООД, BG 205 084 787, телефон: 0899 16 12 12.

Подробно описание как да заведете рекламация: https://erisin.bg/returns